Onze ciders zijn ook heerlijk om mee te koken, bijvoorbeeld in een stevig winters gerecht.
Boerenkool met spek en Achterhoekse Cider
Ingrediënten
· 500 gr boerenkool
· gerookte spekblokjes
· 2 uien
· 300 g geraspte appels
· 1 el olijfolie
· Een flinke scheut achterhoek cider
· 1 el cider azijn
· zout
· peper
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het spek goudbruin en krokant. Haal het spek daarna uit de pan en hou warm in een aparte schaal in de oven.
Stoof de gesnipperde ui gedurende 5 minuten in het braadvet en voeg de fijngesneden boerenkool toe. Laat dit 5 minuten stoven.
Voeg de
achterhoekcider en cider azijn toe en laat het geheel met deksel op de pan, onder af en toe roeren, 10 minuten stoven.
Voeg de geraspte appels en zout en peper naar smaak toe en laat nog 5 minuten stoven.
Bestrooi de boerenkool met de stukjes spek en serveer dit heerlijke winterse gerecht met een lekker glas cider.